miercuri, 23 septembrie 2009

Ostropel de Pui

Cantitati:

-1 kg pui
-2 cepe
-10 catei de usturoi
-10 rosii proaspete
-1 lingurita de zahar
-sare, piper, busuioc, boia de ardei dulce

Timp necesar prepararii: 60 minute

Din nou as dori sa va prezint o reteta speciala de sezon la care folosim multe rosii proaspete, in loc de bulion, sau suc de rosii.
Punem la calit intr-o oala, la foc mic pe aragaz, ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu sare, piper, boia de ardei dulce si putin busuioc si amestecam timp de 10 minute cu o lingura de lemn.



Adaugam si bucatile de pui in oala unde am calit ceapa si usturoiul impreuna cu celelalte condimente, punem si cateva cani de apa si lasam la fiert timp de 20 de minute. Decojim rosiile, le taiem marunt si le adaugam in oala unde pregatim mancarea impreuna cu o lingurita de zahar si lasam la fiert inca 20 de minute. Lingurita de zahar este absolut necesara in mancarurile cu rosii pentru ca acestea dau un gust acrisor mancarii pe care o gatim.



Garnitura perfecta pentru ostropelul de pui este piure-ul de cartofi si nu ar strica si cativa castraveciori murati sau o salata verde cu ulei de masline si otet balsamic.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: