duminică, 13 septembrie 2009

Spaghete cu Sos de Rosii

Cantitati:

-6 rosii
-1 ardei iute uscat sau crud
-1 ardei gras
-6 catei de usturoi
-400 grame spaghete
-ulei, sare, piper, oregano, busuioc, boabe de piper


Timp necesar prepararii : 30 minute

As vrea sa va prezint mai jos o reteta de spaghete foarte simpla, dar absolut delicioasa. Punem la fiert, intr-o oala, apa cu o lingurita de sare si o lingura de ulei. Pana cand fierbe apa pentru spaghete putem pregati sosul.
Decojim 6 rosii proaspete, curatam celelalte legume si le tocam pe toate marunt. Dupa ce am terminat de pregatit legumele le "aruncam" pe toate intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, boabe de piper negru, oregano si busuioc si le lasam la calit timp de 15 minute, sau pana cand acestea devin aurii la culoare, avand grija sa amestecam din cand in cand, cu o lingura de lemn, pentru ca sa nu se prinda sosul de tigaie si sa arda sau sa se afume.





In timpul in care sosul este la calit punem si spaghetele la fiert in oala cu apa fierbinte si le lasam la fiert timp de 5-7 minute, dupa care le scoatem si le scurgem.



Sosul acestei retete il putem pregati si cu carne sau cu orice alt fel de legume, atat timp cat nu uitam rosiile, usturoiul si uleiul de masline, care da un gust deosebit oricarei mancare cu paste.




Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: