luni, 14 septembrie 2009

Varza cu Afumatura

Cantitati:

-2-3 kg de varza murata
-1 kg costita afumata
-500 grame de ciolan afumat
-1 ardei iute
-2 cepe
-4-5 rosii decojite
-sare, boabe de piper, boia de ardei iute

Timp necesar prepararii : 120 minute

Pentru ca tot suntem in plina toamna si sigur simtim cu totii cum ne apropiem cu pasi repezi catre iarna, va prezint mai jos o reteta traditionala romaneasca de varza cu afumatura. In primul rand trebuie sa tocam marunt varza pe care o avem si sa o lasam 1-2 ore in apa rece, pentru a-si mai pierde din sare si din acreala. In timpul pe care il avem la dispozitie, taiem costita si ciolanul afumat in bucati destul de mari si tocam marunt ceapa si ardeiul iute.




Un gust bun mancarii l-ar da si putin sorici afumat de porc, daca aveti la indemana sau la congelator. Dupa ce au trecut cele 1-2 ore, scurgem varza de apa printr-o strecuratoare si punem la calit ceapa,ardeiul iute si cu afumatura. Dupa 20 de minute, adaugam varza la calit impreuna cu 2-3 cani de apa rece, o amestecam cu afumatura si cu cateva boabe de piper si o mai lasam pe foc inca 20 de minute. Dupa aceste 20 de minute adaugam rosiile decojite si tocate marunt, introducem oala cu varza in cuptorul preincalzit si o lasam la cuptor circa 100-120 minute.




Varza cu afumatura se mananca obligatoriu (asta daca mai era nevoie sa precizez) cu mamaliga calda, ardei iute si smantana.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: