sâmbătă, 12 septembrie 2009

Cartofi copti cu Sos de Capere si Mustar

Cantitati:

-2 kg cartofi fierti in coaja
-2 oua, mustar, usturoi, capere, marar, sare, piper, ulei de masline


Timp necesar prepararii : 60 minute

Recunosc ca reteta de mai jos este facuta din plictiseala, dar este o mancare foarte reusita si poate deveni o garnitura perfecta pentru un pui facut la ceaun, sau la rotisor.
Punem la fiert intr-o oala 2 kg de cartofi cu tot cu coaja timp de 20-30 de minute, timp in care pregatim amestecul care o sa dea un gust foarte bun cartofului. Intr-un castron amestecam 2 oua cu sare si piper, mai adaugam o lingura de capere, una de ulei de masline, o legatura tocata de marar proaspat, 5 catei de usutoi tocati marunt si o lingura mare de mustar. Lasam putin amestecul la frigider, timp in care scoatem cartofii de la fiert, ii taiem pe jumatate si ii lasam 5 minute la racit. Scoatem amestecul de la frigider si punem cate o lingura din acesta pe cate o jumatate de cartof si il asezam in tava de aragaz. Dupa ce am terminat de aranjat astfel toti cartofii, sau pana terminam amestecul, punem tava in cuptorul preincalzit si o lasam in cuptor timp de 30-40 de minute.


Dupa cum am spus si mai sus, este o garnitura perfecta pentru un pui facut la ceaun, dar se poate manca si cu smantana, pentru cei dintre voi care sunteti ovo-lacto-vegetarieni.



Pofta buna va dorim.

Un comentariu:

Narayan spunea...

foarte, foarte bun sosul.. eu as fi scos caperele, stii doar :))