duminică, 20 septembrie 2009

Fudulii de Taur

Cantitati:

-1,5 kg fudulii de taur
-1 ceapa
-3 catei de usturoi
-sare, piper, boia de ardei iute si dulce, ulei de masline,
-frunze de dafin, busuioc, oregano, boabe de piper negru
-bere blonda

Timp necesar prepararii : 210 minute


Am din nou o reteta foarte interesanta si delicioasa, care insa nu trezeste multor oameni interesul si pofta de mancare, poate unora chiar le-o strica.
Cel mai important lucru la aceste tipuri de retete este ca, carnea pe care o folosim sa fie foarte proaspata. Incepem aceasta reteta prin a taia fuduliile in jumatate si prin curatarea acestora de piele, un lucru care se face destul de simplu cu ajutorul unui cutit cu zimti. Lasam fuduliile astfel taiate si curatate intr-un castron cu apa rece, timp de 1 ora.


In timpul pe care il avem la dispozitie, pregatim marinata cu bere. Intr-un castron mare amestecam ceapa si usturoiul tocate marunt, impreuna cu sare, piper, boabe de piper negru,
busuioc, oregano, 4-5 foi de dafin, ulei de masline, boia de ardei dulce si iute si doua beri blonde. Dupa ce scoatem fuduliile din apa rece le punem in marinata si le lasam scufundate timp de 2 ore. In tot acest timp putem pregati cartofi prajiti si un mujdei, ca sa avem garnitura pentru fudulii.
Dupa ce am scos fuduliile din sosul marinat, le prajim pe aragaz in ulei incins, la foc mediu.



Fuduliile de taur le putem manca cel mai bine cu cartofi prajiti si mujdei de usturoi, iar ca si bautura, cea mai potrivita este berea neagra foarte rece.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: