luni, 14 septembrie 2009

Prajitura "Tavalita"

Cantitati:

Blat:
-200 grame zahar
-6 linguri lapte
-3 linguri ulei
-1 lingura miere
-1 praf de copt
-1 ou
-250 grame faina alba de grau

Crema:
-200 grame zahar
-6 linguri lapte
-2-3 linguri cacao
-250 grame margarina
-1 fiola esenta rom

-500-600 grame nuca macinata


Timp necesar prepararii : 70 minute

De o perioada buna de timp imi doresc sa dezvolt putin mai mult si categoria "Deserturi", asa ca m-am pus pe treaba si am zis sa fac o prajitura pe care am gasit-o sub denumirea de "Tavalita". Este o reteta usor de pregatit, desi la finalul ei ne cam murdarim putin pe maini.
Incepem prajitura prin pregatirea blatului. Luam un castron si amestecam pe rand toate ingredientele necesare prepararii acestuia, zaharul, oul, laptele, mierea, uleiul, praful de copt si, la final, incorporam faina si apoi turnam amestecul intr-o tava de aragaz tapetata cu ulei si faina si introducem tava in cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute. In timpul pe care il avem la dispozitie pana sa coace blatul, punem crema si incepem prin a amesteca toate ingredientele intr-o oala si o punem la foc mic pe aragaz. Pentru a nu se lipi de oala, trebuie sa amestecam incontinuu cu o lingura, timp de aproximativ 20 de minute pana cand crema seamana la textura cu o smantana groasa.




Dupa ce scoatem blatul din cuptor, il lasam sa se raceasca aproximativ 10 minute si il taiem cu un cutit in bucati dreptunghiulare. Avand blatul si crema terminate, putem sa ne apucam sa terminam de pregatit prajitura.
Luam cate o bucata dreptunghiulara din blat, o inmuiem pe fiecare parte in crema de ciocolata, iar apoi o "tavalim" prin nuca macinata, la fel pe fiecare parte.



Pentru o prezentare mai frumoasa, presaram pe un platou nuca pisata si asezam fiecare prajitura in parte.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: