sâmbătă, 12 septembrie 2009

Creier Pane

Cantitati:

-1 kg creier de porc
-5 oua
-sare, piper, faina, pesmet


Timp necesar prepararii : 60 minute

Snitelele din creier de porc reprezinta o mancare delicioasa insa, pentru unii, pot fi foarte greu de gatit si asta se intampla din cauza faptului ca au o textura aparte fata de alte tipuri de carne si necesita multa rabdare pentru a le pregati.
Punem la fiert timp de circa 15 minute, intr-o oala, apa cu 2-3 linguri de otet de miere si mere, dupa care adaugam creierul de porc si asteptam 15-25 de minute pana fierbe acesta.
In timp ce scurgem creierul, punem separat intr-o farfurie faina alba de grau, in alta pesmet si intr-un bol batem ouale cu sare si piper. Ca sa pregatim snitelele, luam in mana o bucata de creier, o batem putin intre palme, o dam pe ambele parti prin faina, prin oul batut cu sare si piper, apoi prin pesmet si o punem la prajit, si procedam asa cu fiecare bucata de creier.



Snitelele din creier de porc se pot manca cel mai bine calde cu garnitura de carofi prajiti si muraturi, sau reci pe o felie de paine cu mustar.




Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: