Cantitati:
-1 kg faina integrala
-1 cub drojdie
-2 cani apa
-sare, ulei
-2 lingurite zahar
-500 grame cascaval
-200 grame salam de porc
-200 grame de sunca de porc
-200 grame de porumb
-300 grame de masline negre
Timp necesar prepararii: 55 minute
Va prezint mai jos o alternativa la pizza, una mai sanatoasa si mai dietetica, sau asta cel putin din punctul de vedere al blatului pe care il folosim. Inainte sa incepeti sa pregatiti pizza, trebuie sa stiti ca, cantitatile de mai sus, sunt pentru 2 tavi de aragaz. Pentru a incepe reteta, pregatim intai blatul. Facem maiaua din drojie, 2 lingurite zahar, 2 cani cu apa si 2 linguri de faina si dupa 10 minute adaugam restul de faina si 2 linguri de sare si framantam compozitia pana obtinem o coca, pe care o lasam la crescut, timp de 20 de minute. In timpul in care asteptam sa creasca putin aluatul pregatim tava de aragaz pe care o tapetam cu ulei si faina si taiem toate ingredientele si le punem in boluri separate, pentru a ne fi mai usor cand le asezam peste blat.
Dupa ce intindem blatul cu un facalet, il intindem in tava, il ungem cu sos de rosii si adaugam peste el masline, porumb, sunca si salam si il punem la cuptor timp de 20 de minute. Dupa ce scoatem tava din cuptor, presaram peste pizza cascaval din belsug si introducem din nou pizza in cuptor timp de inca 5 minute.
Dupa un total de 55 de minute, pizza este gata de mancat. Pentru cei care nu prefera ingredientele de mai sus, pot schimba dupa bunul plac si pot folosi si sos de chili pentru a fi mai iute, dar cel mai important este sa mancam pizza cat este calda pentru ca este mult mai delicioasa.
Pofta buna va dorim.
sâmbătă, 12 septembrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu