marți, 1 septembrie 2009

Ciorba Radauteana

Cantitati:

-1 kg piept de pui dezosat
-2 morcovi
-1/2 de telina
-1 pastarnac
-1 legatura leustean
-1 ardei gras
-6 oua
-1 catel de usturoi
-1 ceapa
-600 grame de smanatana

Timp necesar prepararii: 90 minute

Se curata toate legumele, dupa care se toaca in cubulete morcovii, telina, ceapa, ardeiul gras si pastarnacul. Se taie pieptul de pui dezosat in cuburi mai mari si se pune la fiert, impreuna cu legumele, intr-o oala cu apa, in care am adaugat o lingura de ulei si putina sare. Lasam la fiert aproximativ 50 de minute, dupa care separam legumele si puiul de supa propriu-zisa, cu ajtorul unei strecuratori.


Amestecam, intr-un bol, galbenusurile de la 6 oua cu sare, usturoiul pisat si smantana, pana cand se omogenizeaza compozitia.
Punem supa clara pe foc, adaugam pieptul cuburi si turnam incet amestecul obtinut (oua, smantana si usturoi) si lasam la foc ciorba timp de inca aproximativ 20 de minute.



Ciorba se poate servi calda cu 1 lingura de smantana, leustean tocat marunt. Pentru cine prefera ciorba acra, adaugam 1-2 linguri de otet de mere cu miere.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: