marți, 1 septembrie 2009

Pui la Cuptor cu Ceapa si Cartofi in Vin Alb

Cantitati:

-1 kg cartofi
-1 kg pulpe pui
-10 cepe mici
-1 catel de usturoi
-1/2 litru vin alb demisec
-sare, piper, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, oregano, busuioc

Timp necesar prepararii: 100 minute

Incepem aceasta reteta prin curatarea legumelor, taierea cartofilor in cuburi mari si preincalzirea
cuptorului. Punem 2 linguri de ulei intr-o tava, asezam pulpele de pui, cuburile de cartofi, cepele mici si usturoiul si apoi presaram peste toata tava sare, piper, boia de ardei iute si dulce, oregano si busuioc.


La final, adaugam vinul si acoperim tava cu o folie de aluminiu. Lasam tava acoperita in
cuptor timp de aproximativ 50 de minute si, dupa aceea, fara folie aproximativ 30-40 de minute sau pana cand cartofii sunt putini rumeniti la suprafata.


Putem servi aceasta friptura cu gogosari sau castraveti murati.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: