duminică, 13 septembrie 2009

Ghiveci de Legume

Cantitati:

-1 kg de cartofi
-1 varza alba
-2 vinete
-2 dovlecei
-1/2 kg de fasole verde teci
-3 ardei grasi
-1 telina
-2 morcovi
-5 rosii proaspete
-800 grame mazare boabe
-1/2 kg de ceapa
-1 legatura de patrunjel
-1 litru de ulei, sare, piper



Timp necesar prepararii : 150 minute

Ceea ce voi scrie mai jos reprezinta o reteta de toamna de care toata lumea a auzit, dar o reteta pe care foarte putina lume o mai pregateste in ziua de azi, o mancare pe care cu totii o cunoastem sub numele de "Ghiveci". Ghiveciul se poate pregati cu carne de porc, sau numai cu legume, asa cum am pregatit-o eu. Pentru inceput, spalam si curatam toate legumele. Varza, rosiile si ceapa le tocam,fasolea verde o rupem in bucati, iar restul legumelor le taiem in bucati mai mari.


Dupa ce avem toate legumele pregatite, punem intr-o oala cam 500 de ml de ulei si adaugam toate legumele le calit cu boabe de piper si multa sare si lasam legumele la calit timp de 30-40 de minute avand grija sa nu uitam sa mai amestecam din cand in cand. Dupa ce am terminat de calit legumele, adaugam mazarea si punem oala cu ghiveci la cuptor aproximativ 100 de minute.





Ghiveciul se serveste cald cu mult patrunjel tocat sau rece cu o lingura de smantana.
Este o mancare de toamna delicioasa si care contine aproximativ toate vitaminele necesare corpului.



Pofta buna va dorim.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Dupa 140 de minute pregatite termic, tu crezi ca mai au vreo urma de vitamine legumele alea? Si sa le prajesti 40 minute iar mi se pare aberant...

Anonim spunea...

Si in 500 ml de ulei
Vai de ghiveciul tau........

Anonim spunea...

are dreptate ghiveciul se lasa maxim 50 min cu tot cu calit si stat la cuptor