Cantitati:
-1 kg mere
-1/2 kg pere
-5 linuri zahar brun
-10 ml esenta rom
-2 linguri scortisoara
-6 oua
-12 linguri zahar
-12 linguri faina
-12 linguri ulei
-1 lingurita sare
-5 grame praf de copt
-coaja de la o lamaie rasa
Timp necesar prepararii: 80 minute
Pentru a putea pregati pandispanul, spargem ouale si separam galbenusurile de albusuri in doua boluri diferite.
Intr-un bol mai mare amestecam albusurile cu cele 12 linguri de zahar, cu un tel sau cu mixerul, pana obtinem o spuma densa. In celalalt bol amestecam galbenusurile cu cele 12 linguri de ulei, sare si coaja de la o lamaie pe care am dat-o pe razatoare. Amestecam intr-un lighean mare spuma de la albusuri cu crema obtinuta din galbenusuri si praful de copt si incorporam in compozitie faina, lingura cu lingura.
Separat, taiem in cuburi merele si perele si le punem la calit cu putin ulei, zahar brun, scortisoara si esenta de rom.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si apoi turnam blatul. Turnam in tava peste pandispan amestecul obtinut din mere si pere si punem tava la cuptor timp de 40 de minute.
O scoatem de la cuptor si presaram zahar pudra pe placinta.
Dupa ce se raceste putin, taiem placinta, o asezam pe un platou si o mai pudram dupa gust cu zahar farin.
Placinta se poate servi rece, direct de la frigider, cu multa frisca, fiind un desert delicios de vara.
Pofta buna va dorim.
miercuri, 29 iulie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu