luni, 6 iulie 2009

Bors de Porc

Cantitati:

-1 kg pulpa porc fara os
-1 kg oase porc(garf)
-1,5 kg cartofi
-2 morcovi
-1 telina cu frunze
-1 pastarnac
-2 cepe
-2 ardei grasi
-1,5 litri de bors
-3 oua
-1 ardei iute
-1 legatura leustean
-7 rosii

Timp necesar prepararii : 80 minute


Se curata toate legumele, dupa care se toaca marunt morcovii, telina, ceapa, ardeii grasi, ardeiul iute si se pun la calit cu o lingura de ulei, sare si putin piper. Dupa cateva minute se adauga, in oala in care se calesc legumele, cartofii taiati in prealabil in bucati mai mari. Se mai calesc si acestia impreuna cu legumele timp de 10 minute si se adauga oasele de porc si pulpa de porc taiata in bucati mai mari, dupa care se adauga 1 litru de apa rece si se lasa la calit, iar apoi la fiert timp de 30 de minute.




In timp ce fierb legumele punem la fiert borsul in alta oala, tocam marunt leusteanul, batem 2 oua si taiem rosiile avand grija sa nu le pierdem sucul.
Dupa cele 20 de minute, timp in care mai verificam din cand in cand daca s-au fiert legumele, adaugam borsul fiert.
Mai lasam inca 10 minute la fiert si adaugam rosiile. Dupa alte 10 minute adaugam si ouale batute, amestecand rapid cu o lingura de lemn.



Dupa inca 10 minute oprim focul si adaugam leusteanul tocat marunt si amestecam.
Se poate servi calda cu 1 lingura de smantana si patrunjel tocat marunt.







Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: