miercuri, 29 iulie 2009

Fasole Batuta

Cantitati:

-1/2 kg fasole uscata
-1 morcov
-5 cepe
-1 catel usturoi
-ulei, sare, sos rosii, boia de ardei iute

Timp necesar prepararii: 180 minute


Taiem 2 cepe, morcovul in bucati mari si le punem la fiert, impreuna cu fasolea, in apa cu vegeta timp de 60 de minute, dupa care le scurgem de apa si repetam operatiunea timp de inca 60 de minute in alta apa cu vegeta.



Dupa aceste doua ore le scurgem din nou si le punem intr-un bol impreuna cu usturoiul, adaugand sare dupa gust, si le pasam cu mixerul.Dupa ce le-am pasat adaugam, treptat, in bol ulei si amestecam cu o lingura de lemn pana cand pasta de fasole nu mai este uscata.
Dupa ce am facut pasta de fasole, tocam marunt celelalte 3 cepe si le punem la calit cu ulei,
sos de rosii si boia de ardei iute.
Fasolea batuta se serveste cu ceapa calita si muraturi.




Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: