luni, 3 mai 2010

Rata Umpluta cu Portocale in Sos de Miere

Cantitati:

- 1 rata
- 3 portocale
- 1 ardei iute
- 3-5 lingurite miere
- 2 linguri untura
- boia dulce, boia iute, sare
- 50-100 grame susan

Timp necesar prepararii: 200 minute

Ultima reteta de astazi o vom face cu rata. Am pregatit o friptura de rata cu portocale, miere si susan. Cum v-am obisnuit in ultima vreme, la toate fripturile din carne de pasare am uns tava cu untura, ceea ce vom face si de data asta numai ca acum vom unge si toata rata cu untura pentru a se coace mai bine si a avea un gust mai bun. Doua din cele trei portocale le vom taia cubulete cu tot cu coaja si le vom amesteca cu putina sare si ardei iute tocat, amestec cu care vom umple si rata. Cealalta portocala o vom taia in jumate, si una dintre jumitati o vom folosi taiata felii, iar cealalta o vom storce peste rata.



Dupa ce am umplut rata cu amestecul din portocala si ardei iute, turnam peste ea cateva lingurite de miere si presaram boia dulce si iute si mult susan. Punem si portocalele felii peste friptura si o acoperim cu o folie de aluminiu si o bagam la cuptorul incins timp de 90 de minute. Intre timp putem pregati un pilaf cu morcovi din supa de gaina de la prima reteta postata de mine astazi. Dupa ce au trecut cele 90 de minute scoatem folia de aluminiu de pe rata, turnam o cana de apa in tava si putem adauga si putin cognac peste rata, introducem tava din nou in cuptorul cald pentru inca 90 de minute.




Dupa ce oprim focul la friptura o putem servi cu pilaf si conopida murata.



Pofta buna va dorim.

Un comentariu:

Liana10 spunea...

Faina rata ;-)