miercuri, 12 mai 2010

Rechin Pane cu Sos de Usturoi

Cantitati:

- 6 file-uri de rechin
- 200 grame smantana
- 12 catei de usturoi
- sare, ulei de masline
- 4 oua
- malai pentru prajit si malai pentru mamaliga

Timp necesar prepararii: 60 minute

A doua reteta pregatita cu carne de peste este una pe care nu am mai facut-o pana acum si va zic ca merita. Pana acum carnea de rechin mi se parea ca nu ar avea gust decat gatita la cuptor, dar va zic sigur ca m-am inselat. Luam un file de rechin, il dam prin ou batut, apoi prin malai si il punem la prajit in ulei incins. Procedam asa cu toate cele 6 bucati sau cate doriti sa gatiti. Luam un file de rechin, il dam prin ou batut, apoi prin malai si il punem la prajit in ulei incins. Procedam asa cu toate cele 6 bucati sau cate doriti sa gatiti.





Dupa ce am prajit rechinul si am pus tuciul pe foc ca sa fierbem mamaliga, facem un mujdei de usutori cu ulei de masline si smantana grasa, de bivolita de preferinta.

.

Servim rechinul pane cu mamaliga si, bineinteles, cu sosul de usturoi, iar daca doriti putem pune si sos de lamaie, pentru ca la sfarsit sa servim un pahar de vin alb rece cu apa minerala sau fara.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: