luni, 3 mai 2010

Bors de Gaina

Cantitati:

-1 gaina (1-2kg)
-1 telina
-2 morcovi
-2 ardei grasi
-2 cepe
-1 pastarnac
-1 kg cartofi
-1 litru bors
-1 legatura leusetan uscat sau verde
-1 legatura patrunjel verde
-200-300 grame rosii in bulion
-3 oua


Timp necesar prepararii: 240 minute

M-am gandit ca astazi, sa postez trei retete din carne de pasare. De data aceasta carnea de pasare nu va fi cea obisnuita de pui ci vom folosi gaina, gasca si rata. Este o carne de pasare mult mai scumpa decat cea de pui, dar este mult mai gustoasa si mai sanatoasa. Prima reteta pe care as dori sa o postez astazi este cea de bors de gaina. Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa facem o supa din gaina, adica sa o transam si sa o punem la fiert cu putina sare aproximativ cam trei ore.



Avand in vedere ca nu avem ce face pana fierbe gaina, spalam si tocam legumele, ca sa le avem pregatite. Dupa ce a fiert gaina, putem sa pastram supa pentru a face ulterior un pilaf sarbesc sau putem sa o adaugam in ciorba desi este foarte grasa. Acum, ca avem totul pregatit, putem sa ne apucam de gatit ciorba. Punem intr-o oala mai mare legumele la calit cu foarte putin ulei si sare si, dupa 10 minute, adaugam gaina, turnam peste cateva cani de apa si lasam totul la fiert. Cam dupa treizeci de minute sau dupa ce au fiert legumele, adaugam rosiile in bulion si leusteanul tocat si mai lasam inca 10 minute pe foc. Inainte cu cinci minute de a opri focul, punem borsul in oala, apoi batem trei oua si dregem ciorba cu ele si presaram pe deasupra patrunjel verde tocat marunt.



Noi am servit ciorba cu paine neagra de casa, o lingura de smantana si cu ardei iute murat si asa va recomand sa faceti si voi, cei care veti gati aceasta minunata reteta.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: