miercuri, 19 mai 2010

Mancare de Limba cu Praz si Masline

Cantitati:

- 1 kg limba de vita sau de porc
- 1/2 kg praz
- 4 cepe
- 1 legatura usturoi verde
- 300 grame masline
- 100 grame sos de rosii
- 1 lamaie

Timp necesar prepararii: 80 minute

A doua reteta pe care o voi posta astazi este o mancare de limba cu praz si masline. Limba pe care o vom folosi la gatit poate fi de vita sau de porc, dar eu v-o recomand pe cea de vita pentru ca este mai buna la gust. In primul rand punem la fiert limba in apa cu sare pentru aproximativ 30 de minute, timp in care putem curata si toca ceapa, prazul si usturoiul. Dupa ce a fiert limba o curatam de piele pentru a ramane numai muschiul propriu-zis si o taiem in cubulete. Dupa ce avem atat limba cat si legumele pregatite, ne apucam sa gatim mancarea.




Punem la calit in putin ulei ceapa, prazul si usturoiul timp de 5 minute, adaugam si cubuletele de limba si maslinele si punem cateva cani de apa, cam pana cand se acopera putin legumele si carnea si lasam la fiert. Dupa aproximativ 20-30 de minute adugam sosul de rosii sau doua linguri de bulion, depinde ce dorim sa folosim, si mai lasam oala cu mancare pe foc inca 10 minute.



Taiem o lamaie in felii subtiri, o adaugam si pe aceasta la fiert impreuna cu mancarea timp de 10 minute si, neaparat, trebuie sa adaugam si una sau doua lingurite de zahar ca sa nu ne iasa mancarea prea acra din cauza lamaii si a sosului sau bulionului de rosii.



Putem servi aceasta mancare cu mamaliga rece sau calda, sau cu paine.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: