Cantitati:
- 2 kg caras proaspat
- 2 kg crap proaspat
- 4 rosii
- 2 ardei grasi
- 2 ardei iuti proaspeti
- 2 legaturi leustean
- 1 capatana de usturoi
Timp necesar prepararii: 120 minute
Saptamana aceasta voi posta doar doua retete, ambele avand la baza carnea de peste. Prima reteta este o saramura din crap si caras. Desi este facuta in casa si nu pe gratar, va asigur ca o sa va iasa exact la fel daca veti praji carnea pe un gratar bun din teflon pe focul de la aragaz. In primul rand trebuie sa curatam crapul si carasul de solzi si de intestine si apoi sa spalam foarte bine tot pestele dupa ce il taiem in bucati mai mari.
Prajirea pestelui pe gratar nu va dura mai mult de 60-80 de minute, totul depinzand de cat de mult peste aveti sau cata saramura vreti sa gatiti. Dupa ce am prajit pestele, punem rosiile si ardeii, atat cei iuti cat si cei grasi, intregi pe gratar si le lasam pe ambele parti aproximativ 10 minute. Un lucru important este ca si la prajirea pestelui, dar si la cea a legumelor, sa adaugam sare grunjoasa in timpul prajirii. Dupa ce avem legumele prajite, le curatam de piele si le tocam marunt. Tot marunt vom toca si o capatana sau jumatate de capatana de usturoi si cele doua legaturi de patrunjel.
Punem pe aragaz la fiert o oala cu apa si putina sare. Dupa ce a fiert apa, asezam intr-un castron mai mare pestele prajit impreuna cu legumele si patrunjelul tocat si apoi turnam in castron apa fierbinte.
Puteti servi aceasta saramura calda, dar eu va recomand sa o serviti rece dupa 24 de ore cu mamaliga fierbinte din belsug.
Pofta buna va dorim.
miercuri, 12 mai 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu