Cantitati:
- 1 kg ficat
- 5 cepe
- 1 legatura ceapa verde
- 100 grame unt
- sare, piper
Timp necesar prepararii: 75 minute
Ultima reteta pe care o voi posta astazi, si cea de-a 102-a a blogului, este o reteta de pate de ficat de porc. In primul rand spalam bine ficatul, il taiem in bucati mai mici, cam de dimensiunea ficatului de pui si il punem la fiert cu apa si cu sare, aproximativ 45-60 de minute.
In acest timp curatam si tocam marunt ceapa si o punem la calit timp de 10 minute cu putina sare.
Dupa ce avem si ficatul fiert si ceapa calita ne vom apuca sa pregatim pateul. Tocam ficatul cu masina de tocat si-l punem intr-un castron. In acelasi castron punem ceapa calita, sare, piper negru si adaugam si untul. Putem pune 100 sau 200 de grame de unt, depinde cat de fin dorim sa fie pateul. Pasam ficatul si tot ce mai avem in castron cu mixerul si putem adauga daca mai dorim sare dupa gust sau boia de ardei dulce si/sau iute.
Este un pate foarte natural si il putem servi cu branza, rosii si castraveti si neaparat cu paine neagra de casa.
Pofta buna va dorim.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu