miercuri, 26 mai 2010

"Quiche"

Cantitati:

- 250 grame ciuperci
- 300 grame kaiser sau bacon
- 3 buc praz(aprox 500 grame)
- 250 grame cascaval
- 6 galbenusuri de ou
- 2 foi aluat foetaj
- 300 grame smantana grasa
- oregano, sare, piper, boia de ardei iute

Timp necesar prepararii: 60 minute

Cele doua retete de saptamana aceasta vor fi ultimele din luna mai. Prima este o reteta pentru o placinta care se numeste "Quiche" si o voi posta preparata exact ca dupa reteta clasica, dar in curand intentionez sa o incerc si cu altfel de legume, cu branzaturi, fara carne sau chiar cu fructe sau ciocolata. Incepem sa pregatim ingredientele, ceea ce inseamna ca vom taia kaiser-ul in cubulete mici, prazul in felii groase cam de 1 cm si cascavalul felii subtiri sau groase, dupa pofta fiecaruia.




Calim kaiser-ul impreuna cu prazul si ciupercile in putin ulei cu sare si piper dupa gust, dupa care le lasam putin la racit, timp in care putem sa separam galbenusurile de albus din cele sase oua. Luam o tava si o tapetam cu malai sau cu faina, punem in tava o foaie de aluat foetaj si turnam peste aceasta amestecul. Turnam uniform peste amestec galbenusurile, asezam feliile de cascaval in tava, pentru ca la final sa turnam smantana uniform in tava. Presaram putina boia iute si apoi acoperim tava cu cealalta foaie de aluat foetaj. Introducem tava in cuptorul incalzit
in prealabil si o lasam aproximativ o ora pentru a se coace cum trebuie si sa fie cat mai gustoasa.





O putem servi cu muraturi, castraveti murati sau simplu cu multa bere.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: