marți, 8 iunie 2010

Tocanita cu Legume si Afumatura

Cantitati:

- 4 cepe
- 2 ardei grasi
- 3 morcovi
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- 400 grame muschi de porc afumat
- 600 grame costita cu os afumata
- 3 linguri de bulion
- 1 lingurita zahar
- sare, piper, boia iute
- tarhon in otet

Timp necesar prepararii: 60-80 minute

A doua reteta de astazi este o mancarica de legume cu afumatura de porc. Eu am folosit afumatura de casa in untura, dar puteti folosi si din aceea din comert, desi este cam plina de apa dupa cum bine stiti. Dupa ce am curatat si spalat legumele, le taiem " julien" cu ajutorul unui cutit ascutit foarte bine. Putem sa le tocam si cubulete daca dorim dar sunt mult mai bune asa. Carnea afumata o topim intr-o cratita pe foc si apoi o scurgem de untura in exces cu ajutorul unui servet de bucatarie, pentru ca sa nu ne iasa mancarea prea grasa.





Cand avem si legumele taiate si carnea pregatita le punem pe toate la calit timp de 5-10 minute cu putina sare si piper si apoi adaugam o cana de apa pentru ca mancarea sa fiarba timp de 30 de minute. Dupa cele 30 de minute adaugam cateva linguri de bulion si o lingurita de zahar neaparat, ca sa nu ne iasa acra mancarea, si mai lasam oala cu tocanita pe foc inca 20 de minute.
Inainte sa oprim focul adaugam putin tarhon in otet tocat marunt.



Desi nu este o mancare de vara, putem totusi sa o gatim cand nu avem altceva prin frigider si o servim neaparat cu mamaliga calda si cu bere rece.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: