Cantitati:
- 2-4 pulpe de pui
- 1 piept de pui
- 50 grame de unt
- 4 gutui mari
- 200 grame sos de rosii
- 1 lingura faina
- 50 grame de zahar
- 200 ml supa de pui
- 1 legatura patrunjel verde
Timp necesar prepararii: 70 minute
Desi vine vara, putem spune ca a doua reteta de astazi este una mai tomnatica pentru ca voi posta o foarte buna mancare de pui cu gutui.
Taiem in bucati mai mici pulpele si pieptul de pui, iar gutuile in felii. Vom praji in tigai separate atat puiul cat si gutuile si sa nu uitam ca le vom praji in unt si nu in ulei. Cat timp stau gutuile si puiul la prajit, caramelizam cateva linguri de zahar cu 200 ml de supa de pui, si facem un sos dintr-o lingura de faina si sucul de rosii. Dupa ce avem toate ingredientele putem sa ne apucam sa pregatim mancarea.
Astfel, punem intr-o oala la fiert puiul prajit, gutuile, sosul caramelizat si lasam pe foc cam 30 de minute, timp dupa care adaugam sosul de rosii si faina si putina sare. Amestecam in oala cu o lingura de lemn timp de 15-20 de minute. Cand oprim focul la mancare, presaram pe deasupra o legatura tocata de patrunjel verde.
Putem servi mancarea de pui cu gutui cu paine sau simpla pentru ca este absolut delicioasa.
Pofta buna va dorim.
miercuri, 26 mai 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu