Cantitati:
- 1-1,5 kg urzici
- 1 ceapa alba
- 1 ceapa rosie
- 9 catei de usturoi
- 2 linguri de faina
- 1 litru zeama de urzici
- sare
Timp necesar prepararii : 60 minute
Ultima reteta pe care o voi posta in "Simfonia Primaverii" de astazi este mancarea de urzici. Toata lumea stie ca cel mai dificil lucru la aceasta reteta este acela de a curata si spala urzicile, lucru de care veti scapa usor daca face altcineva treaba aceasta usturatoare. Dupa ce avem urzicile curatate si spalate, le punem la fiert cu sare si le lasam ca 30 de minute, timp in care curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Dupa ce au fiert urzicile, le scurgem de zeama in alta oala pentru ca avem nevoie de sucul in care au fiert ca sa pregatim cum trebuie mancarea. Ceapa tocata marunt o calim in putin ulei si o amestecam intr-un castron cu usturoiul tocat sau pisat si
cu urzicile. Separat facem un amestec din 2-3 linguri de faina si un litru de zeama de urzici. (Fiecare poate face amestecul mai gros sau mai subtire, in functie de cum doriti sa faceti mancarea.) Urzicile, impreuna cu ceapa si usturoiul, le pasam si le punem la foc in oala
cu amestecul din zeama de urzici si faina.
Amestecam bine cu o lingura de lemn timp de 20 de minute, cat sta oala pe foc, si mai adaugam din cand in cand sare.
Cel mai bine acest preparat se mananca cu mamaliga calda, cu 1-2 oua ochiuri si cu putin piper.
Pofta buna va dorim.
luni, 19 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu