luni, 19 aprilie 2010

Drob de Spanac si Ficat de Pui

Cantitati:

- 1 legatura spanac
- 1 legatura lobod
- 2 legaturi ceapa verde
- 500 grame ficat de pui
- 5 oua
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 200 grame cascaval ras

Timp necesar prepararii : 90 minute

A treia reteta pe care v-o prezint astazi este un drob senzational cu spanac, loboda si ficat de pui. Primul lucru care il vom face la aceasta reteta este sa spalam si sa curatam spanacul si loboda pentru ca apoi sa le punem la fiert cu putina sare. Intre timp punem 500 de grame de ficat de pui la fier, apoi taiem marunt ceapa verde, mararul si patrunjelul. Dupa ce s-au fiert spanacul si loboda le scurgem de apa, le amestecam intr-un castron cu ficatul fiert, cu ceapa verde tocata, cu sare si putina boia iute. Trebuie precizat aici ca dupa ce s-a fiert si s-a racit putin, ficatul de pui trebuie taiat in bucati mici. Dupa ce amestecam putin compozitia din castron adaugam 5 oua,
mararul si patrunjelul tocat.




Avand compozitia pregatita o turnam intr-o tava tapetata cu unt si cu pesmet, radem 200 de grame de cascaval peste si tinem tava in cuptor cam 45-60 de minute in functie de cat de puternic este focul la cuptor.



Dupa ce scoatem drobul din cuptor, il lasam cateva ore la racit si il putem servi cu smantana, cu
muraturi sau simplu.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: