luni, 19 aprilie 2010

Ciorba de Spanac

Cantitati:

- 2 legaturi mari de spanac verde
- 2 cepe albe
- 150 grame slanina afumata sau kaiser
- 2 morcovi
- 1 ardei iute murat
- 100 grame rosii in bulion sau bulion
- 6 oua
- sare, otet dupa gust

Timp necesar prepararii : 90 minute

Avand in vedere ca afara este primavara si a trecut si Pastele, o sa postez astazi patru retete cu mancaruri facute din spanac, stevie si urzici, adica mai tot ce gasim proaspat in piata si nu gasim decat primavara. Prima reteta din "Simfonia Primaverii" este o ciorba de spanac. As dori sa precizez ca aceste retete pot fi gatite si de cei care sunt vegetarieni, daca vor exclude ouale si, bineinteles, untura cu care vom gati noi, cei care nu suntem vegetarieni. Curatam si spalam spanacul foarte bine, il taiem in fasii subtiri, dam morcovii pe razatoare, tocam cepele pe care le vom folosi la calit si taiem in bucatele mici si slanina afumata sau kaiserul. Calim la inceput slanina si ceapa, adaugam putina sare si piper, adaugam spanacul si morcovii rasi la calit si amestecam totul timp de 5 minute. Dupa ce am calit spanacul, adaugam apa in oala pana il
acoperim si lasam la fiert aproximativ 60 de minute. Adaugam in oala cu ciorba un ardei iute murat in otet, patru linguri de bulion sau 100 de grame de rosii in bulion, otet dupa gust si mai lasam la fiert inca 15 minute, timp in care vom face omleta cu care vom drege ciorba.




Batem sase oua cu putina sare, facem o omleta mai tare ca si consistenta, o scoatem din tigaie pe un fund de lemn, o taiem bucatele, o adaugam in ciorba si mai lasam inca 10 minute la fiert pentru ca ciorba sa prinda putin gust de omleta.



Spanacul este o planta care contine foarte multe vitamine cum ar fi vitaminele B1, B2, B3, B6, C, E. Contine foarte putine calorii deci este perfecta pentru regimuri si, bineinteles, are si un gust foarte bun.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: