marți, 30 martie 2010

Friptura de Curcan Impanata cu Usturoi

Cantitati:

-o pulpa superioara de curcan
-2 pulpe inferioare de curcan
-2 morcovi
-1 ceapa rosie
-1 ceapa alba
-1 capatana de usturoi
-0,5 litri vin rosu sau negru
-2 linguri untura
-sare, piper alb si negru, boia dulce

Timp necesar prepararii : 250 minute

Ultima reteta de astazi este pentru friptura de curcan. Desi dureaza foarte mult pana se coace, va asigur ca este o friptura mult mai buna si mai consistenta decat cea de pui si merita asteptarea. In primul rand trebuie sa curatam pulpele de piele, pentru a fi mai gustoase si pentru a le putea impana mai usor cu usturoi. Facem cu ajutorul unui cutit cateva gaurele in carne, in diferite locuri si o impanam cu catei de usturoi curatati. In loc de ulei la aceasta friptura am folosit untura pentru a unge tava si friptura. Curatam morcovul si ceapa, le taiem si le aruncam in tava, presaram sare, piper alb si negru macinat si boia de ardei dulce. Punem doua-trei cani de apa in tava, o acoperim pe aceasta cu folie de aluminiu si o introducem pentru doua ore la cuptor. Dupa ce au trecut cele doua ore, scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu, adaugam vinul rosu sau negru si mai introducem tava la cuptor pentru doua ore.




Noi am servit aceasta minunata friptura cu piure de cartofi si salata de varza rosie.Pentru a avea un gust mai bun va sfatuiesc ca in salata sa puneti si cativa catei de usturoi tocat marunt.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: