miercuri, 10 martie 2010

Supa de Praz cu Naut

Cantitati:

-500 grame naut
-5 bucati praz
-500 ml supa gaina
-100 grame unt
-tarhon in otet
-sare

Timp necesar prepararii : 90 minute

Saptamana aceasta o sa va propun doua retete noi, care contin naut. Din cate am citit am aflat ca nautul este bogat în proteine, saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) si în complexul de vitamine B. Desi nu este foarte folosit in bucataria romaneasca, noi am pregatit pentru dumneavoastra doua retete senzationale dintre care prima este o delicioasa reteta de supa de naut cu praz. Ca sa pregatim supa trebuie ca intai sa punem nautul la umflat in apa rece cu o zi inainte de a-l gati. In aceeasi zi facem o supa de gaina si o punem la rece pana a doua zi. Dupa ce avem si supa si nautul pregatite, spalam si taiem prazul in rondele subtiri cam de maxim 1 cm. Intr-o oala punem la topit 50 de grame unt, pe care il vom folosi in loc de ulei pentru a cali timp de 10 minute prazul taiat rondele, impreuna cu nautul. Dupa ce am calit nautul si prazul adaugam supa de gaina si lasam la fiert timp de 60 de minute. Dupa ce verificam daca a fiert nautul, scurgem supa si pasam nautul si prazul. Ca sa terminam de gatit, punem pasta formata alaturi de 50 de grame unt in zeama de supa si mai lasam la fiert inca 10-20 de minute. Inainte de a opri focul adaugam tarhon in otet tocat marunt.







Va asigur ca este o supa foarte buna la gust si va recomand sa o mancati cu paine de casa sau cu crutoane.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: