miercuri, 3 martie 2010

Pui cu Masline si Ciuperci

Cantitati:

-500 grame ciuperci
-1 piept de pui
-2 pulpe superioare de pui
-300 de grame de masline
-1 lamaie
-2 cepe rosii
-1 ceapa
-50 grame unt
-5 catei de usturoi
-1 morcov
-1 ardei kapia verde
-7-9 rosii in bulion
-sare, piper, busuioc

Timp necesar prepararii : 60 minute

Daca pana acum v-am obisnuit sa postez cate trei retete, astazi voi posta doar doua din criza de timp. Prima este o mancare de pui cu masline si lamaie. Ca de obicei, pentru inceput, vom curata legumele si le vom toca. Dupa ce facem aceste 2 clasice operatiuni, punem intr-o oala cu putin ulei incins toate legumele tocate, alaturi de ciuperci, sare, piper si busuioc ca sa ii dea putina aroma. Calim legumele impreuna cu ciupercile timp de 10 minute, adaugam si pieptul de pui, impreuna cu pulpele de pui taiate in bucati mai mici, iar dupa aceea adaugam cateva cani de apa, astfel incat puiul sa fie acoperit, si lasam la fiert timp de 35 de minute. Dupa ce puiul si legumele sunt fierte, adaugam maslinele si rosiile in bulion tocate foarte marunt si mai lasam inca 5-10 minute la fiert. Inainte cu 5 minute de a opri focul, adaugam in oala si o lamaie taiata in felii subtiri si lasam la fiert.






Lamaia este o combinatie foarte buna alaturi de pui si de masline. Este o mancare delicioasa si
se poate servi cu mamaliga fierbinte, cu paine si ceva murat sau cu o salata acra.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: