Cantitati:
-2 verze murate
-1 kg ciolan si costita afumate
-1 lingura untura
-2 cepe
-1 pastarnac
-1 morcov
-3 oua
-300 grame smantana
-tarhon in otet
-sare, piper, cimbru, foi de dafin
Timp necesar prepararii : 120 minute
Ultima reteta pe care o voi posta astazi este tot o creatie a lui Grasu si pot sa spun ca desi am mancat pentru prima oara o astfel de ciorba, nu a fost si ultima oara pentru ca a avut un gust foarte bun si o puteti incerca cu incredere. Cele doua verze pe care le avem le tocam foarte fin si la fel vom proceda si cu morcovul, ceapa si pastarnacul. Va trebui intai sa calim putin legumele inainte de a adauga carnea afumata si, de data asta, in loc de ulei vom folosi o lingura de untura de porc. Adaugam intai ciolanul si costita afumata in untura topita, dupa care adaugam treptat ceapa, morcovul si pastarnacul, iar in final, varza tocata marunt alaturi de putina sare, piper si cimbru. Adaugam apa cat sa acopere varza si carnea si lasam la fiert timp de 60 de minute, timp in care pregatim amestecul cu care vom drege ciorba. Intr-un castron batem 3 galbenusuri de ou pe care le vom amesteca cu 300 de grame de smantana, compozitie pe care o incorporam in ciorba de pe foc alaturi de 4-5 frunze de dafin. Dupa ce mai lasam inca 30-40 de minute ciorba pe foc, inainte de a stinge focul, adaugam tarhon in otet tocat marunt pentru a da un gust mai bun si ciorba este gata de servit.
Putem servi aceasta mancare cu mamaliga calda, cu putina boia de ardei dulce, cu ardei iute in otet si cu un paharel, doua de tuica fiarta.
Pofta buna va dorim.
duminică, 28 februarie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Super buna a iesit ciorba. Multumesc de sfaturi.
Catalin
dresatura de smântână si ou trebuie adăugată după ce opreşti focul, altfel coagulează şi dă gust de papară. dresăturii îi este suficient 65°C, dar trebuie lungită cu ciorbă adăugată puţin câte puţin pentru egalizat temperatura.
Trimiteți un comentariu