duminică, 28 februarie 2010

Compot de Mere

Cantitati:

-2 kg de mere
-5-7 linguri de zahar
-2 fiole de esenta de rom

Timp necesar prepararii : 60 minute

Daca v-ati plictisit de toate sucurile din comert va recomand o reteta foarte simpla de compot de mere. Merele pe care le folosim nu trebuie sa fie din cele mai frumoase. La inceput spalam merele, le curatam de samburi si de miezul tare cu ajutorul unui cutit ai apoi le taiem in patru, sase sau opt bucati, in functie de cat de mari sunt acestea. Cine doreste le poate curata si de coaja, dar eu va sfatuiesc sa nu faceti asta pentru ca si coaja de mar are destul de multe vitamine si proprietati curative. Punem merele intr-o oala incapatoare, adaugam zaharul si esenta de rom, punem apa pana se acopera toate merele si le lasam la fiert timp de 60 de minute.




Inainte de a-l servi este bine sa stea la rece aproximativ 24 de ore si il putem bea in loc de ceai. De asemenea, trebuie mentionat ca poate diferi cantitatea de zahar folosita in functie de cat de dulce vreti sa fie compotul.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: