marți, 23 februarie 2010

Oua Umplute

Cantitati:

-10 oua
-50 grame unt
-250 grame pate de porc
-50 grame mustar
-1 legatura de patrunjel
-sare, piper

Timp necesar prepararii : 20 minute

A treia reteta pe care o voi posta astazi este una dintre cele mai simple care se pot face si cred ca mai toata lumea o stie.
Fierbem 10 oua timp de 5-7 minute, pentru ca acestea sa iasa tari, le curatam si le taiem in jumatate. Separat, intr-un castron, punem galbenusurile de la oua si le amestecam cu ajutorul mixerului cu 250 gr. pate (cumparat sau facut din ficat), 50 gr. unt si 50 gr. mustar. Mai amestecam inca o data cu mixerul dupa ce adaugam in compozitie o legatura de patrunjel verde, sare si piper. Cu ajutorul unei linguri umplem jumatatile de albusuri, le ornam cu cate o frunza de patrunjel verde si le punem la frigider timp de o ora pentru ca sunt mult mai bune cand sunt foarte reci.





In loc de pate putem pune in compozitie maioneza cu lamaie si usturoi si va recomand sa le mancati cu paine prajita sau, in cazul in care folositi pate de casa, puteti orna cu putina maioneza.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: