marți, 23 februarie 2010

Drob de Cartofi si Ciuperci cu Sos de Branza si Piper

Cantitati:

Drob de Cartofi si Ciuperci

-1 kg de cartofi
-2 morcovi
-500 grame ciuperci
-5 oua
-2 legaturi ceapa verde
-1 legatura marar
-sare, piper

Sos de Branza si Piper

-20-30 boabe piper negru
-200 grame branza Cedar
-100 grame branza Feta
-30 grame unt
-200 grame smantana
-1 legatura de patrunjel
-busuioc, oregano

Timp necesar prepararii : 120 minute

A doua reteta pe care o voi posta astazi este una putin mai dificila din punct de vedere tehnic dar foarte delicioasa. Vom incepe reteta prin a pregati drobul. Dupa ce avem toate legumele curatate, cartofii si morcovii ii dam prin razatoare si ii stoarcem de apa cu ajutorul mainilor. Intr-o oala amestecam cartofii si morcovii cu ciupercile curatate de coaja si taiate in patru, cu ceapa si mararul tocate destul de marunt dar totusi nu foarte mici si cu ouale, dupa care amestecam totul cu o lingura si adaugam, la sfarsit, sare si piper. Trebuie sa punem destul de multa sare la drob pentru ca legumele absorb foarte mult din cantitatea acesteia. Ungem doua tavi de cozonac sau chec cu unt, le dam cu pesmet, adaugam amestecul de cartofi si ciuperci si le introducem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 90-100 de minute.





Intre timp pregatim sosul de branza. Punem intr-o tigaie la topit 30 gr. de unt, adaugam 200 gr. de branza Cedar taiata in bucati si 100 gr. de branza Feta, la fel taiata bucati si amestecam in continuu cu o lingura pana cand se topeste branza, dupa care adaugam smantana, boabele de piper strivite cu o lingura, busuiocul si oregano si mai lasam la foc timp de 5-10 minute amestecand incontinuu. Eu recomand sa nu punem sare in acest sos pentru ca cele doua tipuri de branza sunt destul de sarate.




Dupa ce scoatem drobul din cuptor il lasam sa se raceasca si apoi il servim cu mult sos de branza si piper, pentru ca cele doua gusturi sunt delicioase impreuna si se potrivesc perfect.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: