marți, 23 februarie 2010

Medalion de Rechin cu Legume la Cuptor

Cantitati:

-6 medalioane de rechin
-3 rosii
-1 ardei gras
-1 ceapa
-10 catei de usturoi
-1 legatura de patrunjel verde
-2 lamai
-ulei de masline
-sare, piper, busuioc, oregano

Timp necesar prepararii : 60 minute

Dupa aproape doua saptamani de absenta ma intorc astazi si postez cateva retete noi. Prima este o reteta de rechin cu legume la cuptor. Pot spune ca nu este o reteta deloc scumpa si e foarte usor de preparat. Primul pas in pregatirea retetei este sa facem o marinata din legumele care le avem la dispozitie si anume tocam rosiile, ceapa, ardeiul gras si usturoiul, le punem intr-un bol alaturi de patrunjel tocat, sare, piper, busuioc si ulei de masline, peste care stoarcem o lamaie intreaga. Al doilea pas este sa pregatim tava pentru cuptor. Turnam intr-o tava ulei de masline, asezam medalioanele de rechin, le saram putin (ideal ar fi sa se foloseasca sare de mare pentru cine are la dispozitie) si adaugam marinata de legume peste rechin. Punem tava acoperita cu o folie de aluminiu timp de jumatate de ora in cuptorul preincalzit si apoi inca jumatate de ora fara folie ca sa prinda putina culoare.




In timpul pe care il petrecem asteptand sa se faca rechinul, putem pregati ca garnitura cartofi natur, bineinteles cu unt si patrunjel tocat.
Este o reteta delicioasa care merita incercata.




Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: