duminică, 28 februarie 2010

Tocanita de Pui cu Ciuperci

Cantitati:

-1 kg pui
-500 grame ciuperci champignon
-1 morcov
-2 cepe
-1 ardei gras rosu
-1 legatura de patrunjel
-5-7 catei de usturoi
-7 rosii in bulion
-sare, piper, cimbru

Timp necesar prepararii : 60 minute

Am sa postez astazi tot 3 retete, la fel ca si ultima data si o sa incep cu o tocanita delicioasa cu pui si ciuperci. Intai curatam legumele si ciupercile si apoi le tocam. Legumele le tocam in bucati mici, iar ciupercile le taiem in patru bucati (daca vreti puteti curata ciupercile de piele, iar daca nu le puteti lasa asa si trebuie doar sa le spalati). Desi nu conteaza foarte mult la gust, punem intr-o oala putin ulei de masline la incins cu putina sare, piper si neaparat cimbru si adaugam treptat cam la 1 minut distanta, ceapa, usturoiul, ardeiul gras, morcovul si dupa aceea ciupercile si amestecam cu o lingura de lemn timp de 10 minute cat lasam toate legumele la calit. Dupa aceste 10 minute adaugam puiul si lasam la calit inca 10 minute, pentru ca legumele sa prinda gust de pui si invers. Adaugam apa in oala pana se acopera legumele si puiul si lasam la fiert 30 de minute. Dupa ce au fiert adaugam rosiile in bulion tocate marunt si o lingurita de zahar, pentru ca stim foarte bine ca rosiile sau bulionul dau mancarii un gust acrisor, si mai lasam la fiert inca 10 minute. Inainte de a opri focul la mancare adaugam o legatura de patrunjel tocata marunt si astfel obtinem un gust deosebit.






Cat timp mancarea este pe foc putem face o mamaliga, o salata de varza rosie cu ceapa, ulei de masline si otet balsamic sau o salata de varza acra cu ulei de floarea soarelui si boia de ardei
dulce. Aceasta tocanita este foarte buna in orice perioada a anului si o putem servi alaturi de un pahar foarte rece cu bere blonda sau chiar si bruna.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: