miercuri, 10 martie 2010

Piure de Naut cu Snitele de Pui

Cantitati:

-500 grame naut
-1 pipet de pui
-500 ml lapte
-200-300 grame un
-2 oua
-pesmet
-sare

Timp necesar prepararii : 60 minute

Asa cum v-am spus in prima reteta, astazi o sa postez doua retete cu naut. Ca sa pregatim piureul trebuie ca intai sa punem nautul la umflat in apa rece cu o zi inainte de a-l gati. Punem nautul la fiert timp de 60 de minute, timp in care putem sa ne apucam sa gatim snitelele de pui. Intai dezosam pieptul de pui si il taiem in felii groase cam de 1-1,5 centimetri, dupa care il dam pe fiecare parte prin oua batute cu sare, apoi prin pesmet si il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce a fiert nautul, il strecuram de apa cu ajutorul unei site si il pregatim la fel ca un piure normal de cartofi, numai ca la acesta vom folosi mai mult lapte, mai mult unt si mult mai multa sare, pentru ca nautul absoarbe multa sare.






Putem servi piureul de naut cu salata de varza murata cu boia si bineinteles cu snitelele de pui.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: