marți, 30 martie 2010

Chiftele Marinate

Cantitati:

-1 kg carne de porc
-1 cartof
-1 legatura patrunjel
-1 ceapa
-1 felie de paine inmuiata in apa
-1 ou
-sare, piper, cimbru
-1 capatana de usturoi
-3-4 linguri faina alba
-15-20 boabe de piper negru
-5-7 linguri de bulion
-5 foi de dafin

Timp necesar prepararii : 90 minute

A doua reteta care o voi posta astazi este pentru chiftele marinate. Eu am preferat sa toc singur carnea pentru ca mi se pare ca e mai buna decat cea care o gasim deja tocata in comert. Incepem reteta prin a pregati intai chiftelele. Taiem carnea in bucati mici si o dam pe toata prin masina de tocat, alaturi de cartof, ceapa, de legatura de patrunjel si, bineinteles, de felia de paine inmuiata in apa. Felia de paine pe care o folosim trebuie sa fie de paine alba si cu tot cu coaja. Dupa ce avem si carnea si legumele tocate, le amestecam cu un ou, sare, piper si cimbru si ne pregatim petru a praji chiftelele. Punem o tigaie cu ulei la incins pe foc, luam apoi putin amestec de carne in palma, il modelam sub forma unei chiftele sau, mai bine zis, sub forma ovala, o dam prin faina si apoi o punem la prajit in tigaie. Vom proceda asa cu tot amestecul de carne tocata pe care il avem la dispozitie.





Dupa ce am terminat de prajit chiftelele, vom pregati sosul de rosii. Intr-o oala amestecam cu putin ulei, 3-4 linguri de faina, sare, 15-20 de boabe de piper negru, o capatana de usturoi curatata si taiata marunt si 5-7 linguri de bulion. Le amestecam timp de cinci minute pe toate cu o lingura de lemn si apoi adaugam treptat cate o cana de apa pentru a face sosul. Dupa ce am pus cateva cani de apa si sosul incepe sa fiarba, punem in acesta 5 foi de dafin si apoi adaugam si chiftelele si lasam la fiert cam 15-20 de minute. Putem sa mai adaugam din cand in cand cate putina apa pentru ca faina va ingrosa foarte tare sosul.




Dupa ce oprim focul putem manca chifetelele marinate cu paine de casa.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: