miercuri, 19 mai 2010

Supa de Gasca

Cantitati:

- 1 kg gasca
- 2-3 cartofi
- 1 telina
- 2 morcovi
- 3 cepe
- 1 legatura patrunjel
- 2 ardei grasi
- 5 catei de usturoi

Timp necesar prepararii: 200-300 minute

Saptamana aceasta voi posta trei retete la care voi folosi tipuri diferite de carne. Sper ca in curand sa strang 200 de retete si, cine stie, poate voi edita si o carte de bucate dar asta ramane de vazut. Si ca sa ne intoarcem la retetele pe care le voi posta astazi, prima va fi o extraordinara supa de gasca. La fel ca la friptura de gasca pe care am postat-o acum cateva saptamani, am folosit tot carne de gasca de casa, care bineinteles a fiert mult mai greu decat cea cumparata din magazin. Si totusi, sa incep si reteta. Am curatat legumele, le-am tocat putin mai mari decat de obicei si le-am pus la fiert intr-o oala cu apa, cu putin ulei si sare. Singura diferenta fata de alte supe este ca de data aceasta am pus si cativa catei de usturoi, pentru a avea un gust mai bun. Cam dupa 10 minute dupa ce am pus legumele la fiert, am adaugat si carnea de gasca in oala si am lasat totul la fiert cam 4 ore. Poate la voi va dura mai putin, dar important este sa iasa cat mai frageda carnea de gasca. Dupa ce am oprit focul la supa am presarat pe deasupra si o legatura de patrunjel proaspat tocat marunt.



Puteti face aceasta supa si cu taietei de casa, cu galuste de gris, sau sa o serviti pur si simplu cu crutoane.



Pofta buna va dorim.

Un comentariu:

Innocent spunea...

Cum dracu sa fierbi legume 4 ore,nici prafu nu se mai aleg de ele.lasa-te de gatit