Cantitati:
-6 oua
-1 litru lapte
-10 linguri zahar
-1 fiola esenta rom
-3 plicuri zahar vanilat
-1 varf lingurita sare
Timp necesar prepararii : 60 minute
Asa cum v-am spus si in prima reteta, voi face inca un desert care are ca ingrediente principale oua si lapte. Daca la crema de zahar ars a fost mai usor, pot spune ca "laptele de pasare" care il voi prezenta azi este putin mai dificil de pregatit. In primul rand separam albusurile de galbenusuri, in doua boluri diferite. Adaugam un varf de sare in albusuri si apoi le vom face spuma cu ajutorul mixerului. Punem la foc mic intr-o oala laptele la fiert, iar dupa ce incepe sa fiarba facem cu ajutorul unei linguri galusti din spuma obtinuta din albusuri si le punem in laptele din oala. Nu punem mai mult de trei sau patru galusti la fiert, pentru ca se umfla foarte mult si nu le mai putem intoarce. Apropo de intors, acestea se intorc sa fiarba si pe partea cealalta cu ajutorul unei linguri, dar nu trebuie sa depaseasca mai mult de un minut pe ambele parti. Dupa ce toate galustele s-au terminat de fiert, le scoatem putin la racit intr-o tava de cuptor cu ajutorul unei spumiere si oprim laptele din fiert. Galbenusurile, impreuna cu zaharul vanilat si cu cele zece linguri de zahar, le frecam cu o lingura sau tot cu ajutorul mixerului. Dupa ce am obtinut un amestec, ca o crema, il punem intr-o oala pe aragaz la foc mic si adaugam treptat laptele care l-am folosit la prepararea galustelor. Dupa ce am incorporat tot laptele, adaugam in oala o fiola de esenta de rom si galustele obtinute din spuma si mai lasam la fiert aproximativ 10 minute. Dupa ce oprim focul vom proceda ca si cu crema de zahar ars si il lasam la rece aproximativ 6 ore sau la fel pana a doua zi.
Din punctul meu de vedere trebuie sa fiti foarte atenti cand preparati galustele, pentru ca asta mi se pare cel mai dificil lucru de la aceasta reteta si necesita foarta multa rabdare.
Pofta buna va dorim.
joi, 18 martie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Am mancat asa ceva cu foarte multi ani in urma. Nici nu ii mai stiu gustul.
Trimiteți un comentariu