Cantitati:
-1 ceapa rosie
-1 ardei iute rosu
-1 ardei gras galben
-1 ardei gras rosu
-450 grame fasole rosie fiarta
-450 grame fasole alba (cu bob mare) fiarta
-400 grame carnati
-sare, boabe de piper negru, cimbru, foi de dafin
-1 legatura patrunjel
-400 grame rosii decojite in suc propriu
Timp necesar prepararii: 80 minute
Avand in vedere ca toata lumea crede ca fasolea este un aliment care ingrasa datorita continutului de amidon as putea sa spun ca din contra, fasolea este recomandata in curele de slabire si in dietele echilibrate pentru ca are un nivel ridicat de carbohidrati cu eliberare lenta, proteine, fibra, este saraca in calorii, grasimi si sodiu si nu are colesterol! O jumatate de farfurie de fasole pe zi poate fi de folos in respectarea unei diete echilibrate.
Dupa cum v-ati dat seama deja astazi avem o reteta pentru o mancare delicioasa de fasole. Curatam legumele si le taiem "julien" sau cuburi si le punem la calit intr-o cratita sau intr-o tigaie de tip "wok". Cam dupa vreo 10 minute adaugam carnatii taiati in bucati mari si fasolea si trebuie sa nu uitam sa amestecam timp de 20-30 de minute. Lasam mancarea la fiert si cu aproximativ 20 de minute inainte sa luam tigaia de pe foc adaugam condimentele si mai lasam la fiert inca 20 de minute.
Fiind o mancare de toamna-iarna, este recomandat sa o mancam cu castraveti murati, ghebe murate si cu paine cu cartofi.
Pofta buna va dorim.
luni, 12 octombrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
grozav de buna!
intr-adevar e buna fasolea chiar si in curele de slabire dar daca o mananci cu muraturi sau salata, FARA carne. combinatia proteine animale + amidon e jale in dieta.
Trimiteți un comentariu