marți, 13 octombrie 2009

Budinca de Conopida

Cantitati:

-2 kg conopida proaspata
-500 grame cascaval
-5 oua
-sare, piper negru macinat, pesmet

Timp necesar prepararii: 45 minute

Asa cum v-am obisnuit pentru astazi, sau pentru anontimpul in care ne aflam, de data asta avem o reteta fara carne, o delicioasa budinca de conopida cu cascaval, o mancare perfecta pentru cei care sunt lactovegetarieni si nu numai.


In primul si primul rand spalam bine conopida, o rupem in bucati si o punem la fiert in apa fierbinte cu sare. Ce as putea sa precizez este ca trebuie sa asteptam destul de mult sa fiarba conopida, asa ca o tineti pe foc la fiert pana cand este moale.
Avand conopida fiarta ne apucam sa pregatim tava unde vom coace budinca. Luam o tava inalta, o tapetam cu unt si cu pesmet si amestecam in ea conopida fiarta cu cele 5 oua.
Inainte de a introduce tava in cuptor, radem peste budinca cascaval din abundenta si presaram sare si mult piper negru macinat. Lasam tava in cuptorul preincalzit timp de 45 de minute, dupa care putem servi budinca atat calda cat si rece cu o lingura de smantana.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: