luni, 19 octombrie 2009

Ardei Iuti Murati

Cantitati:

-1 kg ardei iuti proaspeti
-3 litri otet din mere cu miere
-300 grame sare

Timp necesar prepararii : 15 minute

Reteta de mai jos este una foarte simpla si o putem pregati cu totii in bucatarie. Ardeiul iute si mai ales cel murat fac parte dintre mancarurile de care nu ne putem lipsi mai ales cand avem in meniu ciorba sau sarmale. O sa pun aceasta "reteta" in categoria "Salate si Garnituri" pentru ca pana la urma este un tip de garnitura. Ardeii iuti trebuie sa fie proaspeti si neaparat trebuie sa ii spalam foarte bine sub jet puternic de apa rece. Pregatim 2-3 borcane de 800 grame sau depinde de fiecare cat de multa rabdare are sa stea sa aseze ardei cu ardei in borcan. Dupa ce am umplut borcanele cu ardei, turnam peste acestia otet din mere cu miere si punem la sfarsit 100 grame de sare grunjoasa, punem capacul si asta este tot.




Punem borcanele in camara sau pe balcon alaturi de celelalte muraturi si asteptam sa fie tocmai buni de mancat.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: