marți, 13 octombrie 2009

Tocanita de Gogosari cu Carne de Pui

Cantitati:

-4 gogosari
-5 cepe mici
-1 ardei iute
-1 catel de usturoi
-1 pui intreg
-10 rosii decojite
-1 legatura patrunjel

Timp necesar prepararii: 60 minute

Avem astazi din nou o reteta de final de vare si inceput de toamna, o reteta satioasa de tocanita de gogosari cu carne de pui si rosii. Incepem prina a taia puiul in bucati mari, pui pe care va sfatuiesc sa il parliti, inainte de al taia, cateva minute pe flacara de la aragaz.upa ce terminam pentru moment cu puiul, ne apucam sa spalam si sa taiem gogosarii in bucati mai mari si sa tocam ceapa. Dupa ce am terminat si de strivit si usturoiul, il aruncam intr-o tigaie cu ulei incins, alaturi de gogosari si ceapa. dupa ce au trecut 5 minute de cand am pus legumele la calit, si nu am uitat sa amestecam cu o lingura de lemn, adaugam si puiul si mai lasam tigaia la calit inca 10 minute ca sa prinda carnea de pui gust de legume si invers. Adaugam 2-3 cani de apa in tigaia cu legume si pui, si punem si rosiile decojite tocate marunt si lasam oala sa fiarba pe foc timp de 30-40 de minute. Timpul pe care il avem la dispozitie pana se fierbe tocana, il putem folosi la pregatit mamaliga.





Asa cum am spus si mai sus tocanita de gogosari cu carne de pui se mananca cu mamaliga, cu patrunjel tocat pentru cine doreste si neaparat cu muraturi.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: