marți, 23 iunie 2009

Supa de Rosii de Vara

Cantitati:

-2 kg rosii
-4 morcovi

-1 jumatate de telina
-3 cepe
-4 buc pastarnac
-400 grame taietei de casa
-1 legatura patrunjel

-ulei, sare, piper, busuioc, oregano

Timp necesar prepararii: 120 minute





Se curata toate legumele, dupa care se taie felii morcovii, telina, ceapa, pastarnacul si se pun la calit cu o lingura de ulei si sare. Dupa 10 minute se adauga, in oala in care se calesc legumele, 1 litru de apa.
Dupa ce punem legumele la calit si apoi la fiert, curatam rosiile de piele,
le taiem in bucatele mai mari si le punem la fiert separat intr-o oala , avand grija sa nu le pierdem sucul cand le taiem, cu sare, busuioc, oregano, putin piper si 1 lingura de zahar brun si lasam la fiert, avand grija sa mai amestecam din cand in cand, timp de 50 de minute.



Dupa cele 50 de minute se amesteca rosiile, puse la fiert in oala separata, cu supa de legume si se lasa la fiert inca 20 de minute. Dupa acest timp se opreste focul, se separa supa de legume cu ajutorul unei strecuratori si se paseaza legumele. Apoi se amesteca pasta rezultata cu supa de legume si se pun la fiert inca 20 de minute, dupa care se adauga taieteii de casa, iar dupa inca 10 minute, in care amestecam incontinuu cu o lingura de lemn, oprim focul si supa este gata.

Putem servi aceasta supa calda cu o
lingurita de unt, sau rece cu cateva cuburi de gheata. Important este ca sa nu lipseasca patrunjelul proaspat tocat marunt pentru ca acesta neutralizeaza si ajuta la eliminarea toxinelor din organism, improspateaza respiratia, dizolva si ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi si la ficat.

Pofta buna va dorim.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Super tare! Pastrez link-ul si....la mai multe! :D