luni, 15 iunie 2009

Bors de Cartofi

Cantitati:

-2 kg cartofi
-2 morcovi
-1 jumatate de telina

-2 cepe
-2 ardei grasi
-1,5 litri de bors

-2 oua
-1 ardei iute
-1 legatura leustean
-5 rosii decojite

Timp necesar prepararii: 60 minute





Se curata toate legumele, dupa care se toaca marunt morcovii,telina,ceapa,ardeii grasi,ardeiul iute si se pun la calit cu o lingura de ulei, sare si putin piper. Dupa 3 minute se adauga, in oala in care se calesc legumele, cartofii taiati in prealabil in bucati mai mari.Se mai calesc si acestia impreuna cu legumele timp de 3-5 minute, dupa care se adauga 1 litru de apa rece si se lasa la fiert timp de 20 de minute. In timp ce fierb legumele punem la fiert borsul in alta oala, tocam marunt leusteanul, batem 2 oua si taiem rosiile avand grija sa nu le pierdem sucul. Dupa cele 20 de minute, timp in care mai verificam din cand in cand daca s-au fiert legumele, adaugam borsul fiert.



Mai lasam inca 10 minute la fiert si adaugam rosiile.
Dupa alte 10 minute adaugam si ouale batute
amestecand rapid cu o lingura de lemn.


Dupa inca 10 minute oprim focul
si adaugam leusteanul tocat marunt si amestecam.





Se poate servi calda cu 1 lingura de smantana sau rece fara smantana, sau fiecare dupa preferinta. In ambele cazuri este recomandat ardeiul iute pentru ca stim cu totii ca acesta contine vitaminele A si C.
Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: