-2 kg cartofi
-2 morcovi
-1 jumatate de telina
-2 cepe
-2 ardei grasi
-1,5 litri de bors
-2 oua
-1 ardei iute
-1 legatura leustean
-5 rosii decojite
Timp necesar prepararii: 60 minute
Se curata toate legumele, dupa care se toaca marunt morcovii,telina,ceapa,ardeii grasi,ardeiul iute si se pun la calit cu o lingura de ulei, sare si putin piper. Dupa 3 minute se adauga, in oala in care se calesc legumele, cartofii taiati in prealabil in bucati mai mari.Se mai calesc si acestia impreuna cu legumele timp de 3-5 minute, dupa care se adauga 1 litru de apa rece si se lasa la fiert timp de 20 de minute.
Mai lasam inca 10 minute la fiert si adaugam rosiile
Dupa alte 10 minute adaugam si ouale batute
amestecand rapid cu o lingura de lemn.
Dupa inca 10 minute oprim focul
si adaugam leusteanul tocat marunt si amestecam.
Se poate servi calda cu 1 lingura de smantana sau rece fara smantana, sau fiecare dupa preferinta. In ambele cazuri este recomandat ardeiul iute pentru ca stim cu totii ca acesta contine vitaminele A si C.
Pofta buna va dorim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu