marți, 23 iunie 2009

Mancare de Varza Noua cu Carne

Cantitati:

-1 kg carne porc

-2 kg varza n
oua
-4 rosii
-4 cepe

-ulei, sare, cateva boabe piper negru


Tim
p necesar prepararii: 90 minute








Se toaca "julien" varza si se pune la oparit intr-o oala cu apa si sare. In timp ce se opareste varza taiem cubulete carnea de porc si rosiile si tocam marunt ceapa. Cam dupa 30 de minute oprim focul la varza si se scurge de apa cu ajutorul unei strecuratori. Punem intr-o oala la calit, cu 2 linguri de ulei, ceapa si carnea cu sarea si boabele de piper negru. Dupa ce carnea se face putin maronie, se adauga varza oparita si rosiile si se amesteca timp de 10 minute incontinuu cu o lingura de lemn. Se mai lasa pe foc, in oala cu capac, inca 20 de minute.




Dupa ce au trecut cele 20 de minute se ia oala de pe foc si se pune la foc mediu, fara capac, la cuptor pentru inca 30 de minute. In acest timp, cat varza este la cuptor, punem pe foc ceaunul si pregatim mamaliga.








Scoatem varza de la cuptor si o putem servi cu mamaliga, smantana si, bineinteles, nelipsitul ardei iute.


Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: