luni, 15 iunie 2009

Dovlecei gratinati cu sos de Iaurt si Marar

Cantitati:

-2-3 dovlecei
-1 cutie iaurt
-1 legatura marar

-2 catei de usturoi
-condimente: sare, piper, ghimbir, boia iute, busuioc, oregano


Timp necesar prepararii: 30 minute




Se curata 2-3 dovlecei, se taie rondele si se pun la prajit pe gratar sau,
daca nu aveti la indemana, in tigaie cu ulei de masline.

Dupa ce am prajit toti dovleceii, ii lasam putin la racit.






Pana se racesc dovleceii prajiti, amestecam intr-un castron 1 legatura de marar tocata marunt, 2 catei de usturoi tocati marunt, impreuna cu 1 cutie mare de iaurt (400 de grame) si cu sare, piper, ghimbir, busuioc si oregano.




Asezam dovleceii prajiti pe un platou si peste ei turnam compozitia din iaurt si condimente si asezonam cu boia de ardei iute, dupa care introducem platoul la frigider. Dovleceii se pot servi ca aperitiv, sau cu cartofi prajiti daca sunteti lacto-vegetarieni.
Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: