luni, 15 iunie 2009

Chiftelute cu sos (Meatballs)

Cantitati:

-1,2 kg de carne tocata amestec
-2 cepe

-1 ardei gras
-1 legatura patrunjel
-1 ou
-4 catei de usturoi
-10 rosii decojite
-1 ardei iute
-condimente : sare, piper, boia

Timp necesar prepararii: 60 minute




Se curata si se to
aca marunt 1 ceapa, 2 catei de usturoi,1 ardei gras, 1 legatura de patrunjel si se amesteca cu 1,2 kilograme carne tocata amestec (porc si vita) si se adauga in compozitie 1 ou, sare, piper si boia. Din aceasta compozitie facem chiftelute mici si rotunde cu diametrul de 3 cm.






Curatam si tocam din nou 1 ceapa, 2 catei de usturoi si 1 ardei iute si le punem la calit cu ulei de masline,sare,piper si boia de ardei iute.Dupa 5 minute adaugam si chiftelutele si lasam la calit, amestecand din cand in cand
timp de 10 minute.
Intr-un final adaugam s
i rosiile taiate marunt si mai lasam sa fiarba inca 15 min la foc mic.


Se pot servi cu paste sau chiar si cu mamaliga .


Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: