Cantitati:
-2 kg caise
-6 oua
-12 linguri zahar
-12 linguri faina
-12 linguri ulei
-1 lingurita sare
-5 grame praf de copt
-coaja de la o lamaie rasa
Timp necesar prepararii : 60 minute
Se spala caisele, se taie in jumatati si se inlatura samburii. Pentru a putea pregati pandispanul, spargem ouale si separam galbenusurile de albusuri in doua boluri diferite. Intr-un bol mai mare amestecam albusurile cu cele 12 linguri de zahar si le amestecam cu un tel sau cu mixerul pana obtinem o spuma densa. In alt bol amestecam galbenusurile cu cele 12 linguri de ulei, sarea si coaja de la o lamaie pe care am dat-o pe razatoare. Amestecam intr-un lighean mare spuma de la albusuri cu crema obtinuta din galbenusuri, cu praful de copt si incorporam in compozitie faina lingura cu lingura.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si apoi turnam blatul. Asezam caisele cu scobitura in sus in tava si o punem la copt 40 de minute. Dupa cele 40 de minute, o scoatem de la cuptor si presaram zahar pudra pe placinta. Dupa ce se raceste putin, taiem placinta si o asezam pe un platou.
Pofta buna va dorim.
duminică, 28 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Mi-ai facut pofta! Tre' sa facem ceva bun cand vin incolo :D
o sa facem o placinta cu banane...:D
Trimiteți un comentariu