duminică, 2 august 2009

Bulz cu Carnati

Cantitati:

-1/2 kg branza de burduf sau telemea de oaie
-300 grame de piept de porc afumat
-1/2 kg malai
-8 oua
-1/2 kg smantana
-400 grame carnati de casa

Timp necesar prepararii: 60 minute

Incepem aceasta reteta prin a face separat, intr-un ceaun sau cratita, o mamaliga mai mare din jumatate de kilogram Cat timp mamaliga se fierbe, taiem in bucati mai mari pieptul de porc afumat si branza.


Dupa ce s-a fiert mamaliga, pregatim oala pentru bulzul care o sa il coacem in cuptor.
Luam o oala mare pe care o ungem cu unt, punem un strat de mamaliga, dupa care un strat de branza, 4 oua batute si un strat de piept de porc afumat.


Repetam operatiunea inca o data, adaugand un strat de smantana, inca unul de mamaliga si 4 oua batute, iar la final adaugam carnatii de casa si introducem bulzul la cuptor cam 30 de minute.



Fiind o mancare de toamna-iarna va recomandam sa o mancati cu muraturi.





Pofta buna va dorim.

Un comentariu:

Vicky spunea...

Arata foarte bine, am sa-l prepar si eu cat de curand ca mi-ai facut o pofta.